Zhlédněte naši minisérií videí, jak vést v Pohodě plnohodnotnou prodejnu

Otázky a odpovědi pro ekonomický systém POHODA



otázka

Jak správně evidovat v programu POHODA dovolenou zaměstnance?

odpověď

Nárok na dovolenou zaměstnance zadáte v agendě Mzdy/Personalistika na záložku Dovolená. Při práci na přelomu období bude záložka Dovolená obsahovat zbývající a čerpanou dovolenou v hodinách za oba roky. Jestliže v průběhu měsíce byla zaměstnanci poskytnuta dovolená, je nutné před vystavením mezd zadat dovolenou na záložku Nepřítomnost v agendě Mzdy/Personalistika. Druh nepřítomnosti Řádná dovolená zvolíte pro čerpání zůstatku dovolené z roku 2020, pokud výjimečně taková dovolená existuje. Druh nepřítomnosti Dovolená použijete pro čerpání dovolené v hodinách. Dovolená ve dnech musí být čerpána přednostně před dovolenou v hodinách. Do pole Čerpáno (d.) a Čerpáno (h.) na záložce Dovolená se postupně načítají hodnoty čerpání dovolené po vystavení měsíčních mezd.

Po vystavení mezd se v agendě Mzdy/příslušný měsíc na záložce Hrubá mzda v sekci Náhrady uvede počet dní/hodin čerpané dovolené v daném měsíci a výše náhrady, která se vypočte na základě průměrného hodinového výdělku zaměstnance v daném měsíci.

Tisková sestava Výplatní pásky v agendě Mzdy/příslušný měsíc uvádí počet dní i hodin čerpaní dovolené v daném měsíci, zbývající dovolenou i použitý průměrný hodinový výdělek zaměstnance.

Pomohla Vám tato odpověď?   Ano Ne Nevím