Zhlédněte naši minisérií videí, jak vést v Pohodě plnohodnotnou prodejnu

Otázky a odpovědi pro ekonomický systém POHODA



otázka

Mohu používat síťovou verzi programu POHODA v síti peer-to-peer?

odpověď
Síťová verze POHODA NET umožňuje pracovat s daty umístěnými na serveru až z 10 stanic propojených do sítě. Při síťové práci se po síti přenášejí značné objemy dat. Pro bezpečný provoz síťové verze POHODA NET je proto třeba kvalitní, výkonný a správně nastavený hardware.

Požadavky na síťovou verzi:

Server: Počítač by měl být vybaven také zálohovací jednotkou, např. páskovou jednotkou apod. Na tomto počítači by ideálně neměl nikdo pracovat, měl by sloužit pouze jako server. 

Stanice:
Klientské počítače, na kterých budou pracovat jednotliví uživatelé programu POHODA, by ideálně měly mít stejné konfigurace. Jedna nekvalitní stanice nebo síťová karta může být příčinou výpadků celé sítě.

Síť: Doporučujeme kvalitní 100Mb síťové prvky stejného výrobce s použitím pouze protokolu TCP/IP. Při větším zatížení doporučujeme připojit server k síťovému prvku rychlostí 1 Gb. Nastavení vypínání harddisků a síťových karet z důvodu úspory energie není vhodné.

UPS: Všechny počítače a aktivní síťové prvky je třeba napájet ze záložních zdrojů UPS.

Software: Základem bezchybného provozu je správně nainstalovaný operační systém včetně prostředků základní desky s omezením režimu zpožděného zápisu na disk. Doporučujeme provedení údržby systému před instalací aplikace a následný pravidelný datový servis.

Pomohla Vám tato odpověď?   Ano Ne Nevím