Zhlédněte naši minisérií videí, jak vést v Pohodě plnohodnotnou prodejnu

Otázky a odpovědi pro ekonomický systém POHODA



otázka

Jak přenesu upravenou tiskovou sestavu z jednoho počítače na druhý?

odpověď

Upravenou tiskovou sestavu (soubor s příponou *.rph), která se nachází ve složce Pohoda/Tisk/Edit nebo Copy zkopírujte na přenosné zařízení. Název souboru můžete zjistit v programu POHODA, pokud vyvoláte dialogové okno Tisk, nastavíte se na příslušnou tiskovou sestavu a stisknete ikonu s písmenem „i“, která se nachází v pravé horní části dialogového okna Tisk. 
Z přenosného zařízení soubor překopírujte na druhý počítač do stejného adresáře, v jakém se nacházel na prvním počítači. V nabídce Soubor zvolte povel Tiskové sestavy (nebo klávesovou zkratku Ctrl+T). Pravým tlačítkem myši klikněte na Vámi vybranou sestavu a z místní nabídky vyberte povel Přidat uživatelskou sestavu. Otevře se dialogové okno Přidat uživatelskou sestavu, kde zapíšete název sestavy ve stromu (nemá vliv na tisk), název sestavy při tisku (tiskne se v záhlaví sestavy) a název souboru. Potvrďte stiskem tlačítka OK. 
Pokud jste postupovali správně, zobrazí se oznámení "Soubor xxx.rph již existuje. Sestava bude navázána na tento soubor." Potvrďte stiskem tlačítka OK. Na dotaz o úpravě sestavy v editoru sestav zvolte Ne, pokud ji chcete znovu změnit, tak Ano. Poté bude sestava úspěšně přidána do stromu tiskových sestav, odkud ji můžete kdykoli použít.

Pomohla Vám tato odpověď?   Ano Ne Nevím