Zhlédněte naši minisérií videí, jak vést v Pohodě plnohodnotnou prodejnu

Otázky a odpovědi pro ekonomický systém POHODA



otázka

Po stažení aktualizace nedojde k její instalaci při dalším spuštění nebo po ukončení programu.

odpověď

Přijetím a potrvrzením aktualizace v programu POHODA dojde po stahování potřebných souborů k instalaci aktualizace. Instalace se spustí po ukončení programu nebo při jeho dalším spuštění.

Pokud k instalaci aktualizace nedojde, může to mít několik příčin:

  • Antivirový program - antivir zavedený v systému Windows může mylně detekovat soubory aktualizace jako hrozbu a zablokovat přístup k ním. Řešením je antivir dočasně vypnout a spustit aktualizaci z programu POHODA znovu pomocí povelu Aktualizovat, který je dostupný z menu Nápověda
  • Stahování souborů nebylo úspěšně dokončeno - Při automatickém stahování aktualizací se dialogové okno zminimalizuje do lišty správce úloh. Z této lišty je možné dialogové okno zobrazit a stahování aktualizace pozastavit či zrušit. Pokud dojde k přerušení stahování, bude program při jeho opětovném spuštění pokračovat ve stahování od místa, kde k přerušení došlo. Při chybném stažení aktualizačního souboru se zobrazí  na stavovém řádku ikona   s popisem problému. Bližší informace získáte kliknutím na tuto ikonu. Restartujte program a překontrolujte průběh stahování kliknutím na ikonu  v oznamovací oblasti Windows .
  • Nedostupné připojení k internetu - Pokud není dostupné připojení k internetu, není možné stahování začít nebo dokončit. O tom informuje ikona  na stavovém řádku.
  • Chyba při ukádání aktualizačních souborů na disk - Aktualizační soubor se nepodařilo uložit na disk. Zkontrolujte, zda máte právo zápisu na disk a dostatek volného místa na disku.
  • Kopírování aktualizačního souboru do adresáře Update, který naleznete v adresáři instalace programu POHODA, se nezdařilo. Zkontrolujte, zda máte právo zápisu a dostatek místa na disku.

 

 

Pomohla Vám tato odpověď?   Ano Ne Nevím