Zhlédněte naši minisérií videí, jak vést v Pohodě plnohodnotnou prodejnu

Otázky a odpovědi pro ekonomický systém POHODA



otázka

Jak je možné, že se při aktivaci objevilo hlášení o duplicitní aktivaci, i když jsem legálním vlastníkem Vašeho produktu?

odpověď

Hlášení se objeví v průvodci aktivací programu v případě, že použité licenční číslo je na Aktivačním serveru vedeno jako aktivované.

U jednolicenčních variant je licence použita na jiném PC.
Případně mohlo dojít ke změnám, které změní identifikaci počítače tak, že jej aktivační server vyhodnotí jako jiný PC.

Pokud vlastníte více samostatných licencí nebo MLP licencí, zkontrolujte, zda každý uživatel použil na svém počítači správnou přidělenou licenci.
Případnou změnu licence je možné provést dle FAQ - Obdržel jsem nové licenční číslo, kam jej v programu POHODA mám zadat?

U síťové varianty je zobrazeno podobné hlášení, které upozorňuje na skutečnost, že hlavní instalace programu je umístěna na jiném počítači/serveru než je uvedeno u licence na aktivačním serveru.

Označením volby ANO, POUŽÍVÁM PROGRAM LEGÁLNĚ ... a kliknutím na tlačítko Další dojde k deaktivaci licence (odebrání identifikace PC na aktivačním serveru) a aktivaci tohoto programu (na aktivační server se zapíše nový identifikátor počítače).

V případě, že původní program již nebudete spouštět nebo nejde spustit, je vše v pořádku a hlášení se již nezobrazí.

Pozor, jestliže je původní instalace stále funkční, může si její uživatel stejným způsobem převést aktivaci zpět.

Pokud aktivační server vyhodnotí, že se přepínání aktivace děje opakovaně a pravidelně, může licenci zneplatnit, ta pak nepůjde aktivovat nikde.

Pomohla Vám tato odpověď?   Ano Ne Nevím