Zhlédněte naši minisérií videí, jak vést v Pohodě plnohodnotnou prodejnu

Otázky a odpovědi pro daňová přiznání TAX



otázka

Je možné z programu TAX elektronicky odeslat Souhrnné hlášení?

odpověď

Ano, elektronicky lze Souhrnné hlášení odeslat prostřednictvím povelu Podat elektronicky z nabídky Záznam. Zobrazí se průvodce pro elektronické podání, kde na první straně vyplňte číslo finančního úřadu a číslo hlavní činnosti podle číselníku CZ-NACE. Číslo finančního úřadu a čísla hlavních činností můžete také vyhledat prostřednictvím tlačítka Otevřít číselník. Po stisku tlačítka Další bude vytvořena datová věta podání a následně budou zkontrolovány vstupní údaje. Na další straně průvodce je možné zadat cestu ke složce a název souboru pro uložení datové věty.
Pokud budete chtít Souhrnné hlášení odeslat přímo na portál Finanční správy, je nutné podepsat data certifikátem. Volitelně lze zadat email pro zasílání informací o změnách stavu zpracování.
Pokud Souhrnné hlášení prozatím nechcete odeslat, zrušte zatržení volby Odeslat na Finanční správu (online). Po kliknutí
na tlačítko Další bude do nastavené složky vytvořen XML soubor, který můžete později odeslat prostřednictvím internetových stránek daňového portálu EPO, kde stačí zvolit povel Načtení souboru.

Pomohla Vám tato odpověď?   Ano Ne Nevím