Zhlédněte naši minisérií videí, jak vést v Pohodě plnohodnotnou prodejnu

Otázky a odpovědi pro daňová přiznání TAX



otázka

Mohu se prostřednictvím programu TAX zaregistrovat k silniční dani?

odpověď

Ano. Program TAX Profi podporuje přihlášku k registraci k silniční dani, včetně jejího elektronického odeslání na finanční úřad.

Přes hlavní nabídku Přiznání/Registrace založte nový záznam (Insert). V průvodci zavedením registrace zvolte v poli Typ registrace možnost Přihláška k registraci  a průvodce dokončete. Program TAX otevře registraci, kde v sekci Přihláška k registraci nastavte registraci k silniční dani. Zbylá pole vyplňte dle potřeby.

Elektronické odeslání registrace provedete v agendě Registrace přes nabídku Záznam/Podat elektronicky. Na první straně průvodce pro elektronické podání vyplníte číslo finančního úřadu a územního pracoviště. Na další straně budou zkontrolovány vstupní údaje. Na následující straně průvodce je možné zadat cestu ke složce a název souboru pro uložení datové věty. Zároveň zde určíte způsob odeslání datové věty, tj. datovou schránkou nebo na Daňový portál Finanční správy ČR (EPO). Dle nastavení průvodce dojde po jeho dokončení k odeslání a uložení XML souboru.

Pomohla Vám tato odpověď?   Ano Ne Nevím