Zhlédněte naši minisérií videí, jak vést v Pohodě plnohodnotnou prodejnu

Akce, tipy, aktuality 2023

Lednová (Moje) POHODA právě vyšla

Do Vánoc zbývá méně než týden a my pro vás máme předvánoční dárek v podobě nové verze programu POHODA, tentokrát již rel. 13600. Začátek roku 2024 bude doopravdy štědrý na řadu legislativních změn, na které nová verze reaguje. Popis všech novinek najdete na našem webu a těm největším se tradičně věnujeme v lednovém vydání časopisu Moje POHODA. Kromě novinek v našich programech a aplikacích si také můžete přečíst podnikatelské příběhy některých z vás. V tomto čísle navštívíme rodinnou Mýdlárnu na Pálavském vršku či knižní secondhand Knihobot. Přejeme vám příjemné čtení a pohodový nový rok. :-)

19/12/2023 Časopis Moje POHODA

Vánoční provozní doba

I letos bychom vám v adventním čase a s blížícím se koncem roku rádi poděkovali za důvěru, kterou vkládáte do nás i našich produktů. Přejeme vám klidné a pohodové svátky a po celý nový rok hodně spokojenosti a pracovních i osobních úspěchů. Současně vám přinášíme informace o naší provozní době mezi svátky. Ta se i tento rok změní jen nepatrně: naši konzultanti na zákaznické podpoře a obchodní konzultanti na jihlavské pobočce vám budou 27.–29. 12. 2023 k dispozici od 8:00 do 16:00 hodin. Provozní dobu našich dalších poboček najdete přímo na stránce s kontakty.

1/12/2023 Vánoční provozní doba

Ať ve vašem účetnictví převáží POHODA

Váháte, jaký účetní program zvolit, aby obsahoval všechny vámi potřebné agendy ve znění nejaktuálnějších legislativních úprav? Odpověď na tuto otázku vám poskytne ekonomický software POHODA, který nabízí širokou škálu agend, které jsou tvořeny na základě aktuálních předpisů, a to vše v jedinečném poměru ceny a kvality. Nechte tak převážit Pohodu ve svém účetnictví a přihlaste se na náš bezplatný webinář, ve kterém vám představíme všechny potřebné kroky vedoucí z vašeho starého účetního programu na nový. Navíc všichni registrovaní obdrží dárek – v podobě série naučných videí Účtujeme v Pohodě a Obchodní činnost v Pohodě.

26/10/2023 Přechod na Pohodu

Říjnová (Moje) POHODA právě vyšla

Letošní říjnové vydání časopisu Moje POHODA je speciální – nese se totiž ve znamení 30 let příběhů Pohody. Už 30 let vám pomáháme s podnikáním a vaší důvěry si velmi ceníme. Kromě funkčních a legislativních novinek v našich programech, jejichž popis najdete na našem webu i v časopise, se proto celým číslem prolíná toto výročí. Těšit se můžete na podnikatelské příběhy některých z vás i na přehled největších novinek, které jsme za uplynulé roky implementovali. Máme pro vás také ty nejčerstvější informace o novém zákoně o účetnictví a nechybí ani tradiční rubriky, na které jste zvyklí. Přejeme vám příjemné podzimní čtení. :-)

11/10/2023 Časopis Moje POHODA

Dejte změně „zelenou“ – vsaďte na mzdový systém PAMICA

Řešíte ve své praxi stále častěji různé specifické pracovněprávní případy? Systém PAMICA má v oblasti složitějších mzdových operací „zelenou“; samozřejmě se 100% garancí nejnovější legislativy. Přihlaste se na webinář zdarma, kde vám ukážeme jeho nejoblíbenější funkce. Všichni registrovaní navíc obdrží 2 dárky – přehled změn v zákoníku práce a kalendář pro mzdové účetní. A pokud nejraději sázíte na vlastní zkušenost, vyzkoušejte si v demoverzi systému PAMICA vystavit mzdy za 4 měsíce zdarma. Rádi vám přitom k Pamice zodpovíme jakékoliv otázky, neváhejte nás kontaktovat.

3/10/2023 Dejte „zelenou“ mzdovému systému PAMICA

Jak se vám líbila konference POHODA plus EXPO?

Dne 14. 9. 2023 jste měli možnost se na našem YouTube kanále zúčastnit jedinečného vysílání online konference POHODA plus EXPO, kterou jsme pořádali ve spolupráci s našimi partnery. Byla zde představena řada praktických řešení, která vám dopomohou přizpůsobit si účetní systém POHODA na míru svému podnikání. Protože celá událost byla vytvářena speciálně pro vás – naše zákazníky, zajímalo by nás, jestli se vám online konference líbila. Budeme moc rádi, když nám prostřednictvím krátkého dotazníku povíte, které přednášky, řečníci a prezentovaná řešení vás nejvíce zaujali nebo co byste doporučili pro příště – váš názor je pro nás velmi důležitý.

19/9/2023 Ohodnoťte POHODA plus EXPO 2023

„Zpátky do školy“ aneb Přivítejte září s našimi školeními

V oblasti vzdělávání držíme krok s rozšiřující se funkčností našich programů, a proto neustále doplňujeme spektrum kurzů o nová školení, abyste mohli svůj software využívat na maximum. Neváhejte a zajistěte si své místo na našich školeních. Stačí si zvolit z nabídky vhodný kurz, termín a zaregistrovat se. Nechte se inspirovat osvědčenými triky a tipy pro ještě efektivnější práci ve vašem programu přímo od zkušených lektorů. A pokud chcete zdokonalit některé specifické dovednosti, určitě využijte „na míru ušité“ individuální školení, které přizpůsobíme vašim přáním a potřebám. Těšíme se na vás. :-)

1/9/2023 Přivítejte září s našimi školeními

Mějte fakturaci „pod palcem“ s naším seriálem TOP FAQ

Faktura je základní stavební kámen podnikatelské činnosti. Určitě se s ní i vy setkáváte na denní bázi. Proto se vám zajisté bude hodit vědět, co vše musí obsahovat a co znamenají některé často používané pojmy. Na stránkách aplikace mPOHODA jsme si pro vás připravili seriál Fakturace pod palcem plný minutových videí, kde se o fakturaci dozvíte spoustu užitečných informací, jako například jaké náležitosti nesmí na faktuře chybět, s jakými daty se na fakturách setkáte nebo jak faktury správně číslovat. A zjistíte, jak fakturu vystavíte podle aktuální legislativy na pár kliknutí.

5/9/2023 Fakturace pod palcem

Plánovaná technická údržba e-shopu a Zákaznického centra

Z důvodu technické údržby webových stránek nebude od čtvrtka 31. srpna 2023 od 16:00 přístupné Zákaznické centrum STORMWARE ani náš e-shop. Zákaznické centrum spustíme znovu v 18:00 hodin, e-shop pak v pátek 1. září v 8:00 hodin. Jednotlivé produkty si tak můžete začít objednávat zase až po této hodině. Děkujeme za pochopení a přejeme pohodový den.

28/8/2023 Plánovaná technická údržba

Prožijte s námi den plný Pohody na online konferenci

Chcete se dozvědět, jak můžete ještě více vylepšit firemní procesy a zefektivnit své podnikání? Zveme vás na online konferenci POHODA plus EXPO, kde se zdarma seznámíte s širokou řadou partnerských rozšíření Pohody. Těšit se můžete na dvě desítky řečníků a 5,5 hodin inspirativních prezentací pro všechny, kdo si chtějí Pohodu přizpůsobit na míru svému oboru podnikání. Využijte tuto jedinečnou příležitost, připojte se 14. 9. 2023 v 10 hodin k online vysílání na našem YouTube kanálu a užijte si s námi den plný Pohody.

22/8/2023 POHODA plus EXPO 2023

Otestujte své znalosti v letním kvízu na Instagramu mPohody

Jak dobře se orientujete v oblasti fakturace, řemesel nebo třeba „podnikatelských vynálezů“? Otestujte své znalosti v našem letním „stories kvízu“ na Instagramu aplikace mPOHODA. Během července a srpna se každý všední den můžete těšit na 1 kvízovou otázku související s naší appkou, jejím zaměřením a uživateli. Správnou odpověď se vždy dozvíte hned, jakmile na otázku odpovíte, a to společně se stručným komentářem. Do kvízu se přitom nemusíte nijak registrovat, stačí nás sledovat na Instagramu mPohody, aby vám žádná z našich 44 kvízových otázek neutekla.

3/7/2023 Letní kvíz mPOHODA

Rozšiřte si svůj program s věrnostní slevou 30 %

Chcete naplno využít možnosti programů POHODA a PAMICA a zároveň zefektivnit své podnikové procesy? Pak už jste určitě zvažovali rozšíření vašeho stávajícího software nebo pořízení dalšího pokročilejšího nástroje.Využijte tak naši letní akci 30 klepe na dveře a nakupte se slevou 30 % rozšíření vašich oblíbených produktů POHODAPAMICA. Proč 30 klepe na dveře? V září to bude totiž 30 let, kdy se začal psát příběh, který vytváříte i vy – příběh POHODY. Akce na nákup s 30 % slevou platí od 1. 7. do 31. 8. 2023.

3/7/2023 Rozšiřte si svůj program s věrnostní slevou 30 %

Letní provoz zákaznické podpory a obchodního oddělení STORMWARE

Od 1. července do 31. srpna 2023 se můžete obrátit na naše konzultanty ze zákaznické podpory (567 117 711, hotline@stormware.cz) a obchodního oddělení STORMWARE (567 112 612, obchod@stormware.cz) telefonicky nebo emailem každý všední den od 8:00 do 16:00 hodin. I nadále nás přitom můžete navštívit na našich pobočkách, nebo si domluvit online konzultaci – stačí vyplnit kontaktní formulář na našem webu a my už se s vámi spojíme a konzultaci společně domluvíme.

21/6/2023Letní provoz zákaznické podpory a obchodního oddělení STORMWARE

Květnová (Moje) POHODA právě vyšla

S blížícími se letními dny vám již tradičně představujeme novinky v květnové verzi programu POHODA 2023, tentokrát již rel. 13400, která je opět plná funkčních i legislativních novinek. Jejich popis najdete na našem webu a samozřejmě také v novém vydání časopisu Moje POHODA. Na jeho stránkách si můžete navíc také nalistovat články, které vám například prozradí, jak aplikace mKasa pomáhá s prodejem medových dobrot přímo od včelaře, nebo se vydáte na výlet po březích řeky Jihlavy. Jistě ale objevíte ještě další zajímavá témata. Přejeme vám pohodové čtení i nadcházející letní dny :-).

14/6/2023 Květnová (Moje) POHODA právě vyšla

Nový Účet POHODA pro bezpečnější přihlašování

Aby byla správa vašich produktů a používaných služeb pohodlnější, spustili jsme novou identifikační službu uživatele Účet POHODA pro jednotné přihlašování ke službám a aplikacím STORMWARE, jako je Zákaznické centrumaplikace mPOHODA, resp. mKasa. Mezi hlavní výhody patří vedle většího pohodlí také snadnější správa účtů a především zvýšená bezpečnost dat. Navíc pokud jste již měli profil v některé ze zmíněných služeb či aplikacích vytvořený, není potřeba registrovat se znovu. Zjistěte více o Účtu POHODA, projděte si přehledný návod nebo se obraťte na naši zákaznickou podporu.

14/6/2023 Účet POHODA

Nový podcast s daňovým poradcem: Odpisy majetku

Pokud podnikáte a potřebujete ke své činnosti stroje, auta, počítač s účetním softwarem nebo třeba i budovu, kde máte provozovnu, jistě řešíte odpisy. Odpis je částka, která vyjadřuje peněžní opotřebení majetku za určité období jeho používání. Jedná se o náklad, protože představuje snížení našeho ekonomického prospěchu. Odpisy nepatří zrovna mezi nejjednodušší témata, proto si o nich v našem novém podcastu více popovídáme s daňovým poradcem a Daňovou nadějí roku 2022 Ing. Stanislavem Suchanem, MBA, CA. A nebude chybět ani praktický příklad.

12/6/2023 YouTube STORMWARE

Plánovaná technická údržba e-shopu a Zákaznického centra

Z důvodu technické údržby webových stránek nebude v pátek 9. června 2023 od 16:00 přístupné Zákaznické centrum STORMWARE ani náš e-shop. Plánovaná doba odstávky je 3 hodiny. V této době nebude možné objednávat naše produkty přes e-shop ani využívat naše Zákaznické centrum. Jednotlivé produkty si můžete znovu začít objednávat až po 19. hodině. Děkujeme za pochopení a přejeme pohodový den.

6/6/2023Plánovaná technická údržba

Aplikace mPOHODA a mKasa do 31. 8. 2023 výhodněji

Právě nyní je ideální chvíle pořídit si nebo rozšířit aplikaci mPOHODA, která vám pomůže s vystavováním faktur a dalších prodejních dokladů. Až do 31. 8. 2023 si totiž jak varianty Basic a Pro, tak přístup pro další uživatele a IČ firmy můžete zakoupit za výhodnější cenu – například za variantu Basic nyní zaplatíte jen 1 080 Kč a budete tak moci neomezeně vystavovat doklady. Prémiová varianta Pro je pak dostupná za 1 980 Kč a získáte s ní přístup až pro 5 uživatelů. A za výhodnější ceny si také můžete pořídit předplatné mKasy. Uvedené ceny jsou za předplatné na období do 31. 12. 2023.

1/6/2023Aplikace mPOHODA a mKasa do 31. 8. 2023 výhodněji

Pracovní cesty zaměstnanců z pohledu účetní v Pohodě

Hlavní sezóna služebních cest je opět tady. A tak jsme pro všechny Pohodové účetní nachystali nové, specializované online školení Cestovní příkazy a kniha jízd, kde během 3 hodin prolétneme související agendy a funkce. Nenechte si přitom uletět ani další „charterové“ online kurzy. Proč „charterové“? Protože na rozdíl od našich prezenčních školení vysíláme online školení pro větší skupiny zájemců a jen v takových částech roku, kdy jsou Pohodovými účetními nejvíce poptávané. Díky tomu si v exponovaných obdobích můžete maximálně usnadnit práci.

26/5/2023 Pracovní cesty zaměstnanců z pohledu účetní v Pohodě

Nový podcast: Paušální daň

Paušální daň nahrazuje jak samotnou daň, tak i pojistné na sociální a zdravotní pojištění, a při jejím využití nemáme dokonce ani povinnost podávat daňové přiznání. Paušální daň sice není zase až taková novinka, protože je možné se do tohoto režimu přihlásit už od roku 2021, ale stále okolo ní panují nejasnosti. Tentokrát jsme my přijali pozvání do pražské kanceláře daňové poradkyně Bc. Zuzany Bartůškové, která nám objasní všechny zákonitosti a složitosti tohoto režimu. Na nový podcast na toto téma se můžete podívat na našem YouTube kanálu.

15/5/2023 YouTube STORMWARE

Nový podcast: Zálohy na daň z příjmů

Platit daň z příjmů pouze jednou ročně až na základě podaného daňového přiznání by bylo příjemné, ale většinou mají podnikatelé povinnost platit zálohy na daň i v průběhu roku. Po skončení zdaňovacího období se tyto uhrazené zálohy na daň z příjmů samozřejmě započítají na úhradu splatné daně. Koho se tato povinnost týká, kdy a jak vysoké zálohy na daň z příjmů musíme platit a na co si dát pozor, se dozvíte od daňového poradce Ing. Stanislava Suchana, MBA, CA v našem novém podcastu. A v jeho závěru nebude chybět ani praktický příklad.

13/4/2023 YouTube STORMWARE

Odborná prezenční školení pro začátečníky i pokročilé

Osobní kontakt, zkušení lektoři, manuál zdarma či vlastní pracoviště s počítačem, kde si hned vše vyzkoušíte, a mnoho dalšího. To jsou jen namátkou výhody prezenčních školení, která pomohla již nespočtu uživatelů při práci s našimi programy. Maximalizujte i vy efektivitu práce, vyberte ideální kurz pomocí nového filtrování a přihlaste se na některý z prezenčních kurzů, kterými vás srozumitelně a s úsměvem na tváři provede některý z kolegů z více než třicetičlenného týmu odborníků s dlouholetými znalostmi našich programů, účetnictví i souvisejících oblastí.

17/3/2023 Odborná školení

Účetní profese se připravuje na novou legislativu

Aktuální zákon o účetnictví je platný už více než 30 let a zaslouží si určitě změnu. V tuto chvíli je již na stole paragrafové znění nového zákona. Události posledních měsíců a let však celý proces ovlivnily a ten nepokračuje tak rychle, jak se původně předpokládalo. Celou situaci samozřejmě pravidelně sledujeme, abychom stihli všechny novinky do programu včas zapracovat. Jsme také v kontaktu se Svazem účetních České republiky, který se na přípravě nové legislativy prakticky od počátku podílí. Máme tedy ty nejčerstvější informace, jak situace momentálně vypadá.

14/3/2023 Portál POHODA

Daňové přiznání za rok 2022

Letos vychází termín pro podání přiznání k dani z příjmů na pondělí 3. dubna (základní lhůta) a úterý 2. května (první prodloužená lhůta). Daňové přiznání vám může připravit i daňový poradce nebo advokát. V daném případě má poplatník nárok na prodloužený termín, pokud bude podáno po základní lhůtě. Dále platí, že se daňové přiznání podává vždy elektronicky, výjimkou je případ základní lhůty, kdy je daňové přiznání podáváno v listinné formě. Pokud máte zřízenu datovou schránku ze zákona, je pro vás také povinné přiznání v elektronické podobě. Více se dozvíte v článku Daňové přiznání za rok 2022 na Portálu POHODA.

24/2/2023 Portál POHODA

Usnadněte si přiznání k dani z příjmů s webinářem zdarma

Abychom vám usnadnili úkony kolem zpracování přiznání k dani z příjmů, připravili jsme webinář zdarma k programu TAX, který úzce spolupracuje s vaším účetním systémem POHODA. Naši lektoři vám ukáží, jak pomocí pár kliknutí převedete potřebná data z Pohody do Taxu, který je automaticky předvyplní do odpovídajících sekcí tiskopisu a vyčíslí daňovou povinnost. Webinář vysíláme 14. 3.16. 3. vždy od 10.00 hod. Registrujte se (po registraci vám pošleme odkaz na YouTube vysílání s živým chatem s našimi lektory) a zkraťte si čas při vyplňování daňového přiznání.

23/2/2023 Usnadněte si přiznání k dani z příjmů s webinářem zdarma

Vysíláme nový seriál na Instagramu mPohody

Faktura tvoří základ každé podnikatelské činnosti. Ať už přitom s fakturací teprve začínáte, nebo je to pro vás již každodenní rutina, určitě se vyplatí připomenout si, co všechno by tento dokument měl obsahovat, co znamenají jednotlivá data, jak doklady správně číslovat nebo jak je to s úhradami faktur. Na Instagramu aplikace mPOHODA proto každé úterý a čtvrtek vysíláme ve formě stories nový seriál Fakturace pod palcem, během kterého se o faktuře dozvíte spoustu užitečných informací. Co měsíc, to 1 téma, co stories, to 1 FAQ. Sledujte náš profil, ať vám nic neuteče.

2/2/2023Instagram aplikace mPOHODA

Novinky roku 2023 v rozhovoru s daňovým poradcem

Tak jako každý rok se ani tomu letošnímu nevyhnuly změny v oblasti daní. A nevyhnuly se ani dani z přidané hodnoty a dani z příjmů, kde jich přibylo asi nejvíce. Naše pozvání přijal daňový poradce Ing. Stanislav Suchan, MBA, se kterým probereme ty nejdůležitější novinky, jako limity pro podání daňového přiznání, mimořádné daňové odpisy či paušální daň. V DPH se zaměříme zejména na zvýšení obratu k registraci a dále také na změny u pokut a lhůt v kontrolním hlášení. Pustit si můžete zvlášť novinky v daních z příjmů a zvlášť novinky v DPH.

31/1/2023 Novinky roku 2023 v rozhovoru s daňovým poradcem

Školení pro uzavření účetnictví i účtování na přelomu roku

Začátek nového roku znamená pro mnohé účetní celou řadu úkolů spojených s uzavřením účetních operací za minulý rok. A právě pro efektivnější ukončení předchozího účetního období jsme pro vás připravili odborná školení pod vedením našich lektorů, zaměřená na sestavení účetní uzávěrky, uzávěrky účtů, inventury zásob nebo na mzdové uzávěrky v Pohoděv Pamice. Přehled nejbližších termínů prezenčních i online školení najdete na našich stránkách. Tak si nezapomeňte vybrat ten pravý kurz pro vás, ve kterém vás provedeme všemi postupy krok za krokem a ukážeme vám, jak při sestavování uzávěrek ušetřit čas.

3/1/2023Školení pro uzavření účetnictví i účtování na přelomu roku

Přehled změn v daních

Od 1. 1. 2023 došlo k celé řadě změn v daňové oblasti. Zvýšil se limit pro povinnou registraci plátce DPH na částku 2 000 000 Kč za 12 po sobě jdoucích kalendářních měsíců. Došlo ke snížení pokut v kontrolním hlášení i k prodloužení možnosti uplatnit mimořádné odpisy u majetku zařazeného v 1. a 2. odpisové skupině pořízeného v období od 1. 1. 2020 do 31. 12. 2023. A navýšil se mimo jiné též limit pro povinnost podání daňového přiznání k dani z příjmů fyzických osob. V článku na Portálu POHODA vám přinášíme stručný přehled těch nejvýznamnějších novinek v DPH, dani z příjmů i dalších daních, platných od roku 2023.

6/1/2023 Portál POHODA

Archiv roku 2022
Archiv roku 2021
Archiv roku 2020
Archiv roku 2019
Archiv roku 2018
Archiv roku 2017
Archiv roku 2016
Archiv roku 2015
Archiv roku 2014
Archiv roku 2013
Archiv roku 2012
Archiv roku 2011
Archiv roku 2010

Stažení programu POHODA Start
  • 500 záznamů v účetním deníku
  • 200 záznamů v peněžním deníku daňové evidence
  • 200 záznamů v agendě skladových pohybů
  • 10 záznamů v agendách majetku a mezd
  • 100 záznamů v ostatních agendách
  • 20 použití funkcí pro práci s daty

Jméno a příjmení:*
IČ:
Firma:
Ulice:
PSČ, Obec:*
E-mail:*
Odeslat a stáhnout

Program POHODA Start
si již stáhlo 500246 uživatelů


POHODA Start má po registraci časové omezení do 31. 12. 2017. Po uplynutí tohoto období bude možné nainstalovat novou verzi a pokračovat v bezplatném používání v dalším roce.

Jakmile dojde k překročení limitu volných záznamů nebo uplyne časové omezení, budou tiskové sestavy označeny slovem NEPLATNÉ.

Pokud si později koupíte plnou verzi programu POHODA, budete do ní moct převést všechna data pořízená v programu POHODA Start a pokračovat s nimi dále bez omezení.

POHODA Start má bez registrace limit 200 volných záznamů v účetním deníku, resp. 100 záznamů v peněžním deníku a je možné ji používat 3 měsíce od první instalace na počítač (nebo do konce roku 2017, pokud je blíž než za 3 měsíce od první instalace). Pokud si přejete tyto počáteční limity zvýšit, zvolte si stažení s registrací na záložce A v tomto okně. Registraci je případně možné provést i později přímo z programu POHODA Start.

Po vyčerpání limitů budou tiskové sestavy označeny slovem NEPLATNÉ.

Pokud si později koupíte plnou verzi programu POHODA, budete do ní moct převést všechna data pořízená v programu POHODA Start a pokračovat s nimi dále bez omezení.

Děkujeme Vám, že jste si vybrali program POHODA Start.

Na e-mail uvedený ve formuláři obdržíte registrační číslo.

Nainstalujte program POHODA Start do svého počítače. Při spouštění programu stiskněte tlačítko Registrace. V průvodci vyberte možnost Zadat registrační číslo programu POHODA Start a na další straně vyplňte zaslané registrační číslo.

Pokud stahování nezačne do 15 vteřin, klikněte na tlačítko Stáhnout

Stáhnout

Děkujeme Vám, že jste si vybrali program POHODA Start.

Pokud stahování nezačne do 15 vteřin, klikněte na tlačítko Stáhnout

Stáhnout