Zhlédněte naši minisérií videí, jak vést v Pohodě plnohodnotnou prodejnu

Akce, tipy, aktuality 2017

POHODA, PAMICA, TAX a mKasa mají nové verze

Máme pro vás malý předvánoční dárek v podobě nových verzí programů POHODA, PAMICA a TAX, které si můžete stáhnout v Zákaznickém centru. Všechny reagují na legislativní změny a přináší užitečné funkce, které vám usnadní práci. Zároveň jsme pro vás připravili novou verzi mobilní aplikace mKasa pro Android a iOS.

20/12/2017 Nové verze ke stažení

Ústavní soud zrušil části zákona o EET, 3. a 4. vlna se zpozdí

Ústavní soud vyhověl skupině poslanců a zrušil platnost některých částí zákona o EET. Od března se tak nebudou evidovat bezhotovostní platby při nákupech na internetu a na účtenkách se nebudou uvádět rodná čísla podnikatelů. Zároveň soudci zrušili plánovaný náběh 3. a 4. etapy, tyto dvě fáze tak začnou až poté, co zákonodárci znovelizují zákon o EET. Sledujte vývoj na webu e-trzby-pohoda.cz.

18/12/2017Elektronická evidence tržeb pod lupou

Účetní zásady a principy

Účetní jednotky musí na základě zákona o účetnictví vést účetnictví podle jistých pravidel a zásad. Vždyť všeobecně uznávané účetní zásady tvoří teoretický základ účetního systému každého státu a jejich převedením do praxe jsou pak zajištěny požadované informace o hospodaření účetní jednotky. V dnešním článku si tyto zásady představíme a blíže se s nimi seznámíme. Čtěte dále.

13/12/2017 Portál POHODA

Likvidace dluhů a pohledávek z hlediska daně z příjmů

Realitou každodenního života je řešení závazkových vztahů. Splácíte dluhy vzniklé během podnikání, nebo jste naopak věřitelem? Mají pro vás dluhy i daňové dopady? V dnešním článku vám přiblížíme likvidaci dluhů a pohledávek z pohledu daně z příjmů a prostřednictvím příkladů vám ukážeme, jak se v praxi řeší splnění závazku, vzájemný zápočet a prominutí dluhu.

29/11/2017 Portál POHODA

Někdy i zaměstnanec musí platit zálohy na daň

Zaměstnanci zpravidla nemusejí platit zálohy na daň z příjmů fyzických osob, protože veškeré daňové záležitosti za ně komfortně obstará jejich zaměstnavatel. Nicméně existuje celá řada situací, kdy ani zaměstnanec není uchráněn placení záloh. Konkrétní příklady najdete v našem článku na Portálu POHODA.

15/11/2017 Portál POHODA

Finanční správa upozorňuje na nové vzory tiskopisů

Finanční správa připravila nové vzory tiskopisů pro poplatníky (zaměstnance) a plátce daně (zaměstnavatele) ze závislé činnosti. Nové tiskopisy platí od zdaňovacího období 2018, resp. za zdaňovací období 2018. Mění se také forma jejich podání, lidé budou moci prohlášení podepsat buď v listinné podobě, nebo elektronicky. Více informací najdete v dnešním článku.

1/11/2017 Portál POHODA

Přijďte na školení v Jihlavě ještě před koncem roku

Stejně jako loni budou i začátkem roku 2018 na jihlavské pobočce školicí prázdniny. Využijte proto volná místa listopadových a prosincových termínů školení. Další pro vás vypíšeme zase na březen 2018. Své místo na školení si můžete jednoduše rezervovat přes náš objednávkový formulář. V ceně jsou vždy zahrnuty studijní materiály a občerstvení.

31/10/2017 Termíny a objednávka školení

Ukončení studia dítěte z pohledu daně a pojistného

Jste rodičem studenta střední nebo vysoké školy? Nebo vaše dítě právě ukončilo studium? Pak vás určitě bude zajímat článek na Portálu POHODA, ve kterém vám přinášíme důležité informace o ukončení studia a možnostech daňového zvýhodnění na dítě. Zároveň se dozvíte, jak je to se zdravotním a sociálním pojištění, když dítě přestane studovat.

26/10/2017 Portál POHODA

Vydali jsme novou verzi programu POHODA

Zákaznickém centru najdete ke stažení novou verzi ekonomického systému POHODA Říjen 2017, rel. 11700. Těšit se můžete například na novou agendu Provozovny nebo povel Kopírovat srážku v agendě Personalistika. Snadnější bude také zaúčtování vyřazení majetku, které nově nemusíte provádět ručně. Všechny novinky najdete také v časopisu Moje POHODA.

3/10/2017 popis novinek

Účtování a zdaňování cizoměnových operací

V dnešním světě se stále častěji setkáváme se zahraničními měnami. V některých případech se známějšími, například euro či americký dolar, v jiných s méně známými, například čínské rimimbi. V dnešním článku se zaměříme na účetní a daňové souvislosti cizoměnových operací.

18/10/2017 Portál POHODA

Právě vyšla zářijová PAMICA

Nová verze personálního a mzdového systému PAMICA Září 2017, rel. 11700 je připravena ke stažení v Zákaznickém centru. Těšit se můžete například na nové agendy, které využijete při evidenci školení zaměstnanců, a agendu pro zpracování oznámení o nástupu do zaměstnaní (skončení zaměstnání).

19/9/2017 popis novinek

Zaměstnanecké benefity

Stravenky, dovolená navíc, příspěvky na jazykové kurzy, služební automobil i pro soukromé účely, pružná pracovní doba – to jsou ukázky zaměstnaneckých benefitů. V dnešním článku si ukážeme některé z nejběžnějších benefitů a jejich daňový dopad jak na zaměstnance, tak zaměstnavatele.

4/10/2017 Portál POHODA

Vstřícnější přístup Finanční správy při zajišťování daně

Při závažném podezření na riziko neodvedení daně bude Finanční správa nyní přistupovat k plátcům DPH vstřícněji. Umožní jí to nový metodický pokyn, který přináší alternativní možnosti k institutu zajišťovacího příkazu.

27/9/2017 Portál POHODA

Vydali jsme novou verzi programu WINLEX

Zákaznickém centru najdete ke stažení novou verzi právních předpisů WINLEX, stav k 1. 9. 2017. V zářijové verzi najdete například daňový balíček, který obsahuje změny zákona o daních z příjmů, zákona o DPH a daňového řádu. Více na stránce s novinkami ve verzi.

1/9/2017 popis novinek

Některé aspekty vlastního kapitálu

Mnoho účetních jednotek zapomíná, že by i jednotlivé složky vlastního kapitálu měly podléhat každoroční kontrole při zavírání účetních knih a přípravě účetní závěrky. Podíváme se nyní na nejběžnější účetní případy a možné kontroly.

20/9/2017 Portál POHODA

Konkrétní příklady daňového zvýhodnění na děti v roce 2017

Pokud máte děti, bude vás jistě zajímat jeden z našich článků na Portálu POHODA. V praktických příkladech tam ukazujeme možnosti uplatnění daňového zvýhodnění na děti v nejrůznějších životních situacích.

8/9/2017 Portál POHODA

Cestovní náhrady u osob samostatně výdělečně činných

Cestovní náhrady zaměstnanců upravuje zákoník práce. Jak je to ale v případě výdajů na pracovní cesty u podnikající fyzické osoby? Jaká bude výše stravného a jaké jsou náhrady výdajů na dopravu?

23/8/2017 Portál POHODA

Plánovaná technická údržba e-shopu

Z důvodu technické údržby webových stránek nebude od čtvrtka 31. srpna 2017 od 16:00 do pátku 1. září 2017 do 8:00 přístupný e-shop. Naše produkty si tak prostřednictvím e-shopu můžete začít objednávat až po této hodině. Děkujeme za pochopení.

30/8/2017

Letní provoz obchodního oddělení STORMWARE

Od 1. 7. do 1. 9. vám bude naše obchodní oddělení k dispozici prostřednictvím e-mailu nebo telefonu každý den od 8:00 do 16:00 h. Zákaznická podpora bude pracovat ve stejném rozsahu jako nyní (Po–Čt od 8:00 do 17:00 h, Pá do 16:00 h).

20/6/2017

Samovyměření DPH v programu POHODA

Za určitých okolností vzniká plátci nebo identifikované osobě povinnost přiznat daň z přidané hodnoty. Plátce má navíc nárok na odpočet. Jak vyměření správně provést v účetním programu POHODA?

9/8/2017 Portál POHODA

Změny v dani z příjmů fyzických osob

V červenci letošního roku vstoupila v účinnost novela zákona o daních z příjmů, která s sebou přináší řadu změn. V dnešním článku si představíme novinky, které se týkají daně z příjmů fyzických osob.

26/7/2017 Portál POHODA

Změny v dani z příjmů právnických osob od 1. 7. 2017

Od července letošního roku nabývá účinnosti novela zákona o daních z příjmů, která přináší změny v oblasti danění příjmů jak fyzických, tak právnických osob. Jaké novinky se budou týkat právnických osob se dozvíte v následujícím článku.

17/7/2017 Portál POHODA

Vyšší nemocenská pro dlouhodobě nemocné

Poslanecká sněmovna schválila novelu, která zvýší nemocenskou dávku dlouhodobě nemocným. Od 61. dne nemoci by tak zaměstnanci mohli nově dostávat až 72 % redukovaného vyměřovacího základu.

12/7/2017 Portál POHODA

Povinnosti zaměstnavatele vůči institucím

Zaměstnavatelům sjednáním pracovněprávního vztahu vznikají povinnosti nejen ve vztahu k zaměstnanci, ale i vůči různým institucím. Na co by měli myslet a jaké konkrétní povinnosti mají zaměstnavatelé na svých bedrech?

28/6/2017 Portál POHODA

Doporučený pokladní hardware pro mobilní zařízení

Doplňky pro pokladní prodej se vám budou hodit i v případě, že při práci využíváte mobilní zařízení. Na našich stránkách naleznete typy tiskárenčteček čárových kódů, které snadno připojíte k vašemu tabletu či mobilu. Stačí si jen vybrat.

13/3/2017 Hardwarové doplňky

Změny v EET pro neziskové organizace

Po dlouhotrvající diskuzi s neziskovými organizacemi zvýšila Finanční správa limit pro uplatnění výjimky z povinnosti evidovat tržby pro vedlejší podnikatelskou činnost neziskových organizací. Více informací v následujícím článku.

14/6/2017 Portál POHODA

Právě vyšla květnová POHODA

Nová verze ekonomického systému POHODA Květen 2017, rel. 11600 je připravena ke stažení v Zákaznickém centru. Těšit se můžete například na nové sestavy, které využijete při elektronické evidenci tržeb, a plno dalších užitečných novinek. Přečíst si o nich můžete v časopisu Moje POHODA.

29/5/2017 popis novinek

Povinnosti zaměstnavatele vůči institucím

Zaměstnavatelům sjednáním pracovněprávního vztahu vznikají povinnosti nejen ve vztahu k zaměstnanci, ale i vůči různým institucím. Na co by měli myslet a jaké konkrétní povinnosti mají zaměstnavatelé na svých bedrech?

29/5/2017 Portál POHODA

Kontrola nemocného zaměstnance v praxi

Kontrolovat práce neschopné zaměstnance mohou sami zaměstnavatelé i kontroloři okresní správy sociálního zabezpečení. Jaká jsou pravidla těchto kontrol a jaké sankce následují při nedodržení režimu na „neschopence“? Čtěte dále.

22/5/2017 Portál POHODA

Plánovaná technická údržba e-shopu

Z důvodu technické údržby nebude v pátek 26. května 2017 od 16 do 20 hodin přístupný e-shop ani registrace produktů v Zákaznickém centru. Objednávat či registrovat produkty tak můžete opět až po této hodině. Děkujeme za pochopení.

26/5/2017

Novela zákona o zaměstnanosti v roce 2017

Změny ve výkonu tzv. nekolidujícího zaměstnání nebo třeba v oblasti zprostředkování zaměstnání agenturami práce. Nejen to přinese novela zákona o zaměstnanosti, která by měla v závislosti na vyhlášení nabýt účinnosti v průběhu června či července 2017.

11/5/2017 Portál POHODA

Exekuční srážky ze mzdy v příkladech

Exekuční srážky ze mzdy jsou pro mzdové účetní nepříjemnou komplikací a při jejich výpočtech často dochází k různým chybám. Pojďme si na názorných příkladech vysvětlit, jakými pravidly se srážky řídí a jak je správně spočítat.

3/5/2017 Portál POHODA

Plánovaná technická údržba zákaznického centra a e-shopu

Z důvodu technické údržby webových stránek nebude ve čtvrtek 11. května od 21:00 přístupný e-shop a zákaznické centrum. Naše produkty si tak prostřednictvím internetových stránek můžete začít objednávat zase v pátek 12. 5. Děkujeme za pochopení.

11/5/2017

Podstata účetního záznamu

Pojem „účetní záznam“ není pouhé neformální označení úkonu v a pro účetnictví, ale jedná se o poměrně přesně formalizovanou definici, která je zachycena v zákonném předpisu. V tomto článku se proto zaměříme na základní povinnosti a náležitosti.

19/4/2017 Portál POHODA

Navrhovaná novela zákoníku práce pro rok 2017

V jaké podobě bude novela zákoníku práce nakonec přijata, je zatím nejisté. Účinnost je však, až na výjimky, naplánována již na 1. 7. 2017. Pojďme se podívat na jednotlivé návrhy změn, které ovlivní pracovněprávní vztahy mnohých z nás.

3/4/2017 Portál POHODA

Paušální výdaje čekají velké změny

Novela zákona o daních z příjmů sníží limity u paušálních výdajů. Zároveň ale bude možné využít slevu na manžela a daňové zvýhodnění na děti. Jaké paušální výdaje můžeme uplatnit za rok 2016 a jaké budeme moci uplatnit za roky 2017 a 2018?

27/3/2017 Portál POHODA

6 nejčastějších omylů u daně z příjmů

Daňové subjekty mají často zažité představy, které považují za zcela správné a pro daňové přiznání je následně aktivně aplikují. Pokud k nim nedorazí daňová kontrola, pak mnohdy vůbec netuší, že udělali chybu. Jakých omylů se dopouštějí?

20/3/2017 Portál POHODA

Daňová omezení „paušálistů“

Možnost uplatnit paušální výdaje je velmi praktická, protože není zapotřebí je nijak prokazovat. Jak už to tak ale bývá, není to zcela „zadarmo“ a tito tzv. paušálisté se musejí smířit rovněž s určitými daňovými omezeními a nevýhodami.

13/3/2017 Portál POHODA

Evidování tržeb přijatých prostřednictvím dopravců

Finanční správa vydala materiál, který má sloužit jako pomůcka pro poplatníky, kteří k expedici zboží zákazníkům využívají externích služeb přepravních společností, kurýrů či poskytovatelů poštovních služeb. Pojďme se s ním blíže seznámit.

2/3/2017 Portál POHODA

Vydali jsme novou verzi programu WINLEX

Zákaznickém centru najdete ke stažení novou verzi právních předpisů WINLEX, stav k 1. 1. 2017. Nová verze obsahuje například nařízení vlády o minimální mzdě nebo informaci o změně bankovních účtů pro platbu zdravotního pojištění. Více na stránce s novinkami ve verzi.

2/1/2017 popis novinek

První novela nového občanského zákoníku

Těsně před koncem loňského roku vyšla ve Sbírce zákonů historicky první novela nového občanského zákoníku. Novela nabývá účinnosti postupně. Pojďme se podívat, jaké změny již začaly platit a jaké nás ještě v blízké době i v příštím roce čekají.

27/2/2017 Portál POHODA

Nevyúčtované náklady na přelomu roku

Ne všechny náklady, které věcně či časově patří do účetního roku, jsou dodavatelem vyfakturovány včas, aby mohly být zařazeny na základě obdrženého dokladu do účetnictví. Jak se s těmito náklady na přelomu roku vypořádat?

20/2/2017 Portál POHODA

Přiznání k dani z příjmů fyzických osob za rok 2016

Přiznání k dani z příjmů za zdaňovací období 2016 musíme podat do 3. dubna 2017. Pro přiznání k dani z příjmů fyzických osob letos použijeme tiskopis s číslem 23. Co se změnilo oproti přiznání za rok 2015?

13/2/2017 Portál POHODA

Vyúčtování srážkové daně za rok 2016

Vyúčtování srážkové daně provádí plátce za své zaměstnance z dohod o provedení práce, případně i z dalších svých povinností. Vyúčtování se podává odděleně za daně vybrané srážkou poplatníkům, kteří jsou fyzickými a právnickými osobami.

7/2/2017 Portál POHODA

Vybrané daňové novinky roku 2017 a 2018

Daně se každým rokem mění. Jaké novinky se nás budou týkat v oblasti daně z příjmů a daně z přidané hodnoty v letošním roce a jaké můžeme očekávat v roce příštím? Pojďte se s námi podívat na jejich praktické shrnutí.

25/1/2017 Portál POHODA

Přiznání k silniční dani za rok 2016

Daňové přiznání k dani silniční za uplynulý rok je nutné podat do úterý 31. ledna 2017. Jaká vozidla podléhají této dani a kdo má povinnost přiznání podat? Vše potřebné o silniční dani se dozvíte v tomto článku.

18/1/2017 Portál POHODA

Právě vyšla nová verze programu PAMICA

Zákaznickém centru najdete ke stažení novou verzi systému PAMICA. Obsahuje například legislativní změny pro rok 2017, dále se můžete těšit na hromadné vkládání lékařských prohlídek či na možnost hromadně zjistit stav podání. Více najdete na stránce s novinkami ve verzi.

16/1/2017 popis novinek

Slevy na dani z příjmů u fyzických osob za rok 2016

Jednou z možností, jak ušetřit na daních, je uplatnit si všechny slevy a ve správné výši. Jaké slevy si může fyzická osoba v daňovém přiznání či ročním zúčtování za rok 2016 uplatnit? Na to se podíváme v následujícím článku.

9/1/2017 Portál POHODA

Tuzemské cestovní náhrady v roce 2017

Na stravném si zaměstnanci, kteří vyjedou na tuzemskou pracovní cestu, mírně polepší. Průměrná cena pohonných hmot se však oproti loňsku o trochu snížila. Pojďme se podívat na cestovní náhrady ve světle aktuální vyhlášky pro rok 2017.

2/1/2017 Portál POHODA

Archiv roku 2016
Archiv roku 2015
Archiv roku 2014
Archiv roku 2013
Archiv roku 2012
Archiv roku 2011
Archiv roku 2010

Stažení programu POHODA Start
  • 500 záznamů v účetním deníku
  • 200 záznamů v peněžním deníku daňové evidence
  • 200 záznamů v agendě skladových pohybů
  • 10 záznamů v agendách majetku a mezd
  • 100 záznamů v ostatních agendách
  • 20 použití funkcí pro práci s daty

Jméno a příjmení:*
IČ:
Firma:
Ulice:
PSČ, Obec:*
E-mail:*
Odeslat a stáhnout

Program POHODA Start
si již stáhlo 500157 uživatelů


POHODA Start má po registraci časové omezení do 31. 12. 2017. Po uplynutí tohoto období bude možné nainstalovat novou verzi a pokračovat v bezplatném používání v dalším roce.

Jakmile dojde k překročení limitu volných záznamů nebo uplyne časové omezení, budou tiskové sestavy označeny slovem NEPLATNÉ.

Pokud si později koupíte plnou verzi programu POHODA, budete do ní moct převést všechna data pořízená v programu POHODA Start a pokračovat s nimi dále bez omezení.

POHODA Start má bez registrace limit 200 volných záznamů v účetním deníku, resp. 100 záznamů v peněžním deníku a je možné ji používat 3 měsíce od první instalace na počítač (nebo do konce roku 2017, pokud je blíž než za 3 měsíce od první instalace). Pokud si přejete tyto počáteční limity zvýšit, zvolte si stažení s registrací na záložce A v tomto okně. Registraci je případně možné provést i později přímo z programu POHODA Start.

Po vyčerpání limitů budou tiskové sestavy označeny slovem NEPLATNÉ.

Pokud si později koupíte plnou verzi programu POHODA, budete do ní moct převést všechna data pořízená v programu POHODA Start a pokračovat s nimi dále bez omezení.

Děkujeme Vám, že jste si vybrali program POHODA Start.

Na e-mail uvedený ve formuláři obdržíte registrační číslo.

Nainstalujte program POHODA Start do svého počítače. Při spouštění programu stiskněte tlačítko Registrace. V průvodci vyberte možnost Zadat registrační číslo programu POHODA Start a na další straně vyplňte zaslané registrační číslo.

Pokud stahování nezačne do 15 vteřin, klikněte na tlačítko Stáhnout

Stáhnout

Děkujeme Vám, že jste si vybrali program POHODA Start.

Pokud stahování nezačne do 15 vteřin, klikněte na tlačítko Stáhnout

Stáhnout
Stiahnutie programu Pitný režim POHODA
Vyplňte e-mail: