Zhlédněte naši minisérií videí, jak vést v Pohodě plnohodnotnou prodejnu
Skip Navigation LinksSTORMWARE > Podpora > FAQ > TAX > Obecné > Jak zadám...

Otázky a odpovědi pro daňová přiznání TAX



otázka

Jak zadám do programu TAX nového poplatníka?

odpověď

Nového poplatníka je možné v agendě Adresář poplatníků zadat ručně nebo ho převést z programu POHODA. Způsob zavedení poplatníka zvolte v průvodci, který se zobrazí při založení nového záznamu, resp. zvolením klávesy Insert. 
V případě zvolení možnosti A. Načtení poplatníků z programu POHODA je nutné nejprve v sekci Komunikace v agendě Nastavení/Nastavení programu zatrhnout volbu Napojit program TAX na ekonomický systém POHODA (pomocí XML komunikace) a zkontrolovat, popř. nastavit cestu k instalačnímu adresáři ekonomického systému POHODA. Dále je nutné zadat přihlašovací jméno uživatele, který má v programu POHODA právo XML komunikace. Do dalšího pole zadejte heslo tohoto uživatele, pokud je při přihlášení do systému POHODA heslo vyžadováno. Cestu k instalační složce programu POHODA je možné zadat také až na druhé straně průvodce zavedením adres poplatníků.
Pokud máte ekonomický systém POHODA nainstalovaný na jiném PC než program TAX, není možné načíst poplatníka automaticky. Poplatníka je v tomto případě nutné založit ručně, tzn. zvolit v průvodci možnost B. Ruční založení nového poplatníka.

Pomohla Vám tato odpověď?   Ano Ne Nevím