Zhlédněte naši minisérií videí, jak vést v Pohodě plnohodnotnou prodejnu

Otázky a odpovědi pro ekonomický systém POHODA



otázka

Zaměstnanec s hodinovou mzdou pracoval ve státní svátek, který nepřipadl na obvyklý pracovní den (např. v sobotu). Jak zadám odpracovaný svátek ve vystavené mzdě?

odpověď

Do pole Odprac. svátky v části Příplatky zadejte počet odpracovaných hodin ve státní svátek. Tímto krokem se navýší odpracované hodiny, základní mzda a současně se vyplatí zaměstnanci i příplatek za svátek. Protože se jedná také o práci přesčas, vyplňte i pole Přesčasy, čímž se opět navýší základní mzda a vypočítá se příplatek za přesčas. Základní mzda je nyní navýšena 2x, proto je nutné ručně upravit pole Základní mzda. Uveďte zde částku, která zde byla před zadáním příplatku za přesčas.
Zaměstnanec má nárok na příplatek za práci v sobotu, resp. neděli. Tento příplatek uveďte v části Příplatky do pole
Jiné % příplatky. Název tohoto pole včetně výše % příplatku můžete upravit v agendě Nastavení/Globální nastavení v sekci Mzdy/Příplatky.

Druhou možností je zadat počet odpracovaných hodin do pole Odprac. svátky a místo do pole Přesčasy je zadáte do pole Jiné % příplatky. Tím nedojde znovu k navýšení základní mzdy a budou správně i odpracované hodiny. V poli Jiné % příplatky bude uveden příplatek v součtu za přesčas i sobotu, resp. neděli.

Pomohla Vám tato odpověď?   Ano Ne Nevím