Zhlédněte naši minisérií videí, jak vést v Pohodě plnohodnotnou prodejnu

Otázky a odpovědi pro ekonomický systém POHODA



otázka

V programu POHODA mám zadáno několik zásob, u kterých bych potřeboval upravit prodejní cenu na konkrétní částku? Je možná taková úprava?

odpověď

Ano, upravit prodejní cenu zásob na konkrétní částku je možné.
Nejdříve doporučujeme zálohovat Vaši účetní jednotku. Následně proveďte výběr zásob, u kterých chcete prodejní cenu upravit.
Poté v agendě Sklady/Zásoby přes povel Záznam/Operace/Přecenění prodejních cen… vyvolejte dialogové okno pro přepočet prodejních cen vybraných zásob. V tomto dialogovém okně nejdříve vyberte prodejní ceny, které chcete zahrnout do přepočtu. Následně zatrhněte možnost Upravit prodejní ceny na. Zpřístupní se pole, do kterého zapíšete hodnotu v Kč, na jakou se vybrané ceny aktualizují.
Pokud chcete také přecenit hodnoty slev a vedlejších prodejních cen na uvedenou částku, vyberte je ve výběru cen a zároveň zrušte výběr u základní prodejní ceny. Následně zatrhněte také volbu Zvolené slevy neodvozovat z prodejní ceny, ale také upravit. Po zvolení povelu OK program POHODA zobrazí informační hlášku, pro kolik zásob bude prodejní cena změněna. Pokud je vše v pořádku, zvolte OK a dojde ke změně prodejních cen vybraných zásob.

Pomohla Vám tato odpověď?   Ano Ne Nevím