Zhlédněte naši minisérií videí, jak vést v Pohodě plnohodnotnou prodejnu

Otázky a odpovědi pro ekonomický systém POHODA



otázka

Jakým způsobem mohu v programu POHODA přiřadit šarže jednotlivým zásobám?

odpověď

1. V agendě Nastavení/Globální nastavení v sekci Sklady zatrhněte volbu Evidence šarží a nastavení uložte (Ctrl+Enter).
2. Poté v agendě Sklady/Zásoby založte novou skladovou kartu a zatrhněte volbu Šarže. 
3. V agendě Sklady/Příjemky vytvořte novou příjemku (Insert), přepněte se na záložku Položky příjemky a zvolte nabídku Záznam/Sklady. 
4. V agendě Příjem -> Příjemky se kurzorem postavte na danou zásobu a zvolte povel Přenést do dokladu. Program POHODA Vás přepne do agendy Evidenční čísla -> Příjem, kde založíte jednotlivé šarže.
5. Prostřednictvím povelu Přenést do dokladu, resp. Přenést vše zobrazíte dialogové okno Vložení zásoby, kde ve spodní tabulce v poli Množství zadáte počet kusů zásoby v této šarži. Do dalších řádků v této tabulce lze zapsat množství kusů ostatních šarží této zásoby. Prostřednictvím volby Vložit přenesete najednou všechny šarže do příjemky.
6. Zavřete agendu Příjem -> Příjemky a příjemku uložte (Ctrl+Enter).
7. V agendě Sklady/Zásoby můžete u dané zásoby na záložce Evidenční čísla překontrolovat jednotlivé šarže a jejich množství.


Při výdeji zásoby se po založení nové výdejky v agendě Sklady/Výdejky přepněte na záložku Položky výdejky a zvolte nabídku Záznam/Přenos ->/Sklady ->. Postavte se kurzorem na danou zásobu a zvolte povel Přenést do dokladu. Program POHODA Vás přepne do agendy Evidenční čísla -> Výdej. Na šarži, kterou chcete vyskladnit, zvolte povel Přenést do dokladu. V zobrazeném dialogovém okně Vložení zásoby zadejte do pole Vložit m.j. počet kusů dané šarže. 

Podobně jako při příjmu můžete i při výdeji vyskladnit hromadně více evidenčních čísel povelem Přenést vše.

Pomohla Vám tato odpověď?   Ano Ne Nevím

Podobné otázky