Zhlédněte naši minisérií videí, jak vést v Pohodě plnohodnotnou prodejnu

Otázky a odpovědi pro ekonomický systém POHODA



otázka

Jakým způsobem mohu řešit komisní prodej ve skladu?

odpověď

Komisní prodej je možné řešit:

1) Vytvořením  komisního skladu.
V agendě Sklady/Sklady vytvoříte nový sklad (komisní). Do komisního skladu budete provádět převod zboží z jiného skladu. Převod provedete v agendě Sklady/Převod. Poté v agendě Fakturace vytvoříte vydanou fakturu na zboží, které odběratel skutečně odebral, položky vyskladníte z komisního skladu.
Na zboží, které odběratel vrátí, vytvoříte převodku z Komisního skladu na Hlavní sklad. Pro lepší kontrolu zaúčtování si můžete vytvořit analytické účty nebo použít vnitropodnikové účty (např.:951000).

2) Vystavením  výdejky pro komisní zboží.
Vystavíte Výdejku na množství zásoby, která je dána do komise. V poli Text u výdejky můžete uvést, že se jedná o vyskladnění do komise. Odběratel odebere pouze část zboží. V tomto případě ve vystavené výdejce upravíte množství  tak, že ho ponížíte o skutečně odebraného množství. V agendě Fakturace/Vydané faktury zadáte fakturu na odebrané množství a opět provážete zboží se skladem (Záznam/Přenos ->/Sklady ->). Na výdejce zbývá zboží, které dosud nebylo vyfakturováno, ale je dané do komise. V agendě Pohyby na dané zásobě bude vidět, kolik kusů bylo vydáno ze skladu (do komise) a kolik kusů bylo vyfakturováno. Pro snadnější kontrolu si můžete přiřadit středisko. Středisko poté můžete zobrazit i ve sloupci přes pravé tlačítko myši a povel Sloupce… Na zásoby, které odběratel vrátí, vytvoříte příjemku na sklad.

Pomohla Vám tato odpověď?   Ano Ne Nevím