Zhlédněte naši minisérií videí, jak vést v Pohodě plnohodnotnou prodejnu

Otázky a odpovědi pro ekonomický systém POHODA



otázka

Je možné převádět tiskové sestavy z programu POHODA do formátu PDF?

odpověď

Ano, program POHODA umožňuje ukládat tiskové sestavy ve formátu PDF. Nejprve je nutné nainstalovat do Vašeho počítače virtuální PDF tiskárnu. Na  instalačním CD programu POHODA můžete instalaci této PDF tiskárny nalézt. Pokud budete instalovat program POHODA a chcete používat PDF tiskárnu, nezapomeňte v průvodci instalací zatrhnout volbu Instalovat podporu tisku do PDF. Jakmile zatrhnete tuto možnost, s programem POHODA se zároveň nainstaluje virtuální PDF tiskárna STORMWARE PDF Printer.

Instalace PDF tiskárny v průvodci instalací programu POHODA

 

V případě že jste při instalaci volbu Instalovat podporu tisku do PDF nezatrhly, je možné PDF tiskárnu nainstalovat z našeho instalačního CD. Po vložení CD s programem POHODA do mechaniky otevřete Tento počítač a na ikoně s CD mechanikou zvolte  pravým tlačítkem myši Prozkoumat, naleznete zde složku s názvem PDF. Pokud si ji otevřete, v této složce jsou soubory s názvem StormwarePDFprinter a Converter. Spusťte tedy instalaci pomocí StormwarePDFprinter. Průvodce Vás provede zbytkem instalace. Následně je nutné nainstalovat také Conventor. Instalátor vytvoří ve Vašem systému tiskárnu s označením STORMWARE PDF Printer, kterou poté vyberete v programu POHODA (případně jiném programu STORMWARE Office) na dialogovém okně Tisk na záložce PDF.

Samotný převod konkrétní tiskové sestavy do formátu PDF provedete prostřednictvím tlačíta PDF na dialogovém okně Tisk nebo prostřednictvím ikony Export PDF, kterou najdete po zobrazení náhledu příslušné sestavy nahoře na nástrojové liště.

K tomu, aby tyto dokumenty ve formátu PDF byly čitelné, je nutné si nainstalovat program Adobe Reader 8.0 nebo nižší pro operační systém Microsoft Windows XP.

Upozornění: Instalace PDF tiskárny se při instalaci programu POHODA nenabízí, pokud jej instalujete na operačním systému Windows 98.

Pomohla Vám tato odpověď?   Ano Ne Nevím