Zhlédněte naši minisérií videí, jak vést v Pohodě plnohodnotnou prodejnu

Otázky a odpovědi pro ekonomický systém POHODA



otázka

Účtujeme sklady způsobem A. Jak zaúčtuji nedokončenou a dokončenou výrobu? Nedokončená výroba se skládá ze zásob typu Karta (materiál) + montáž, výrobek se skládá z nedokončené výroby + montáž.

odpověď

Pro nedokončenou výrobu si založte skladovou zásobu s typem Výrobek. Na záložku Položky vložte prostřednictvím povelu Záznam/Přenos ->/Sklady -> (Ctrl+S) skladové zásoby, ze kterých se výrobek skládá, včetně montáže. Na záložce Zaúčtování vyberte v poli Druh z výklopného seznamu "Nedokončená výroba".

Výrobek (nedokončenou výrobu) poté naskladníte prostřednictvím agendy Sklady/Výroba, kde určíte, kolik výrobků (nedokončené výroby) bylo daný den naskladněno. Uložením dokladu dojde k příjmu výrobku (nedokončené výroby) a k automatickému vyskladnění položek, ze kterých se výrobek (nedokončená výroba) skládá.

Příklad: Výrobek (nedokončená výroba) se skládá z karty v hodnotě 1 000 Kč a z montáže 200 Kč.
Zaúčtování: 1 200 Kč s předkontací 121/581, 1 000 Kč s předkontací 501/112.

Pro výrobek si založte skladovou zásobu s typem Výrobek. Na záložku Položky vložte prostřednictvím povelu Záznam/Přenos ->/Sklady -> (Ctrl+S) skladové zásoby, ze kterých se výrobek skládá, tj. z nedokončené výroby + další karty, popř. montáž. Na záložce Zaúčtování vyberte v poli Druh z výklopného seznamu "Výrobky".

Výrobek poté naskladníte prostřednictvím agendy Sklady/Výroba, kde určíte, kolik výrobků bylo daný den vyrobeno. Uložením dokladu dojde k příjmu výrobku a k automatickému vyskladnění položek, ze kterých se výrobek skládá.

Příklad: Výrobek se skládá z nedokončené výroby v hodnotě 1 200 Kč + montáž 200 Kč.
Zaúčtování: 1 400 Kč s předkontací 123/583, 1 200 Kč s předkontací 581/121.

Pomohla Vám tato odpověď?   Ano Ne Nevím