Zhlédněte naši minisérií videí, jak vést v Pohodě plnohodnotnou prodejnu
Skip Navigation LinksSTORMWARE > Podpora > FAQ > PAMICA > Obecné > Je možné p...

Otázky a odpovědi pro personalistika a mzdy PAMICA



otázka

Je možné převádět tiskové sestavy z programu PAMICA do formátu PDF?

odpověď

Ano, program PAMICA umožňuje ukládat tiskové sestavy ve formátu PDF. Nejprve je nutné nainstalovat do Vašeho počítače STORMWARE PDF tiskárnu. Pokud ponecháte v průvodci instalací volbu Instalovat podporu tisku do PDF zatrženou, automaticky bude nainstalována i podpora tisku do formátu PDF. Instalátor vytvoří na Vašem systému tiskárnu s označením STORMWARE PDF Printer, u které můžete přímo specifikovat její nastavení. Na záložce Obecné lze nastavit jméno výstupního souboru PDF a kvalitu vytvořeného PDF souboru. Tato tiskárna umí také spojovat PDF dokumenty. Můžete tedy přidávat PDF výstup k existujícímu PDF dokumentu. Dokumenty lze vrstvit. Vrstvení dokumentu využijete v případě, že dokument obsahuje např. úvodní stránku. 

Samotný převod konkrétní tiskové sestavy do formátu PDF provedete prostřednictvím tlačítka PDF na dialogovém okně Tisk nebo prostřednictvím ikony Export PDF, kterou najdete po zobrazení náhledu příslušné sestavy nahoře na nástrojové liště.

K tomu, aby tyto dokumenty ve formátu PDF byly čitelné, je nutné si nainstalovat program Adobe Reader. Českou verzi prohlížeče PDF Adobe Acrobat Reader můžete nainstalovat ze souboru AdbeRdr1010_cs_CZ.exe, který najdete na CD PAMICA.

K exportu do PDF z programu PAMICA lze použít i jiné PDF tiskárny dodávané různými dodavateli. Český produkt například nabízí Software602 pod názvem 602PRINT PACK.

Pomohla Vám tato odpověď?   Ano Ne Nevím