Zhlédněte naši minisérií videí, jak vést v Pohodě plnohodnotnou prodejnu

Otázky a odpovědi pro Mobilní aplikace



otázka

Jak v aplikaci mPOHODA přenesu přijatou objednávku do vydané faktury?

odpověď

Přijatou objednávku lze v aplikaci mPOHODA přenést do vydané faktury dvěma způsoby. Vyřídit lze pouze objednávku ve stavu Nevyřízená, Částečně vyřízená a Trvalý doklad.

  1. Přenos vyvolaný nad přijatou objednávkou
    Zvolením povelu Vytvořit vydanou fakturu z objednávky vyvolaným nad vybranou objednávkou vyvoláte pokyn k přenosu položek z přijaté objednávky do vydané faktury. Povel Vytvořit vydanou fakturu z objednávky je dostupný v nástrojové liště na detailu objednávky nebo v seznamu přijatých objednávek na řádku příslušné objednávky. Vydaná faktura je vytvořena v měně přijaté objednávky. 

  2. Přenos vyvolaný nad vydanou fakturou
    Pod položkami vydané faktury se nachází povel Přidat z objednávky. Jeho zvolením se otevře agenda Nevyřízené objednávky, ve které jsou uvedeny všechny objednávky, které nemají stav Vyřízeno a jsou vystaveny v měně vydané faktury. Označte ty objednávky, které chcete přenést do vydané faktury a zvolením povelu Přenést je vložte do faktury.

 

Pro oba způsoby přenosu platí, že se do vydané faktury vkládají položky z vybrané přijaté objednávky pouze v nedodaném množství, které je aktuálně k dispozici na skladě. Chcete-li vyfakturovat pouze část objednávky, upravte ve vydané faktuře přenesené množství položky nebo celou položku odstraňte.

Vydanou fakturu zkontrolujte a uložte. Pokud se nejednalo o objednávku typu Trvalý doklad, stává se tím objednávka vyřízenou. Jestliže nebyly do faktury přeneseny položky v celém objednaném množství, zůstává objednávka ve stavu částečného vyřízení.

Synchronizací vydané faktury s programem POHODA dojde k provázání faktury a objednávky také na straně programu POHODA.


Doplňující informace k vyřizování objednávek v aplikaci mPOHODA naleznete v nápovědě.

Pomohla Vám tato odpověď?   Ano Ne Nevím

Podobné otázky