Zhlédněte naši minisérií videí, jak vést v Pohodě plnohodnotnou prodejnu
Skip Navigation LinksSTORMWARE > Podpora > FAQ > PAMICA > Mzdy > K čemu slo...

Otázky a odpovědi pro personalistika a mzdy PAMICA



otázka

K čemu slouží agenda Historické mzdy?

odpověď

Agenda Historické mzdy slouží k ručnímu zadání údajů z minulosti (dovolená, výpočet dávek, průměrný výdělek). Pomocí této agendy je možné navázat na stávající mzdový systém kdykoli v průběhu roku. Zadáním údajů zajistíte správné provádění výpočtu průměrných výdělků pro pracovněprávní účely, např. v případě nemoci jednotlivých zaměstnanců. Pomocí zadání základů pro sociální a zdravotní pojištění navážete systém PAMICA na současný mzdový systém z pohledu správného výpočtu maximálního vyměřovacího základu. Základ pro SP společně s uvedením vyloučených dob umožní vystavení ELDP za celý kalendářní rok. Vyplněním pole Příspěvek na živ. poj. a penzijní připoj. zajistíte sledování nezdanitelné části těchto příspěvků.

Do agendy Historické mzdy je možné importovat data z předešlých měsíců vedených v ekonomickém systému POHODA, importovat lze i více let zpětně, což umožní sledovat a vyhodnocovat mzdový vývoj zaměstnance.

Historické mzdy můžete vložit do programu PAMICA také ručně pomocí povelu Vložit z nabídky Záznam/Editace či klávesou Insert. Tento povel otevře dialogové okno Vložení historické mzdy, kde je možné zvolit zaměstnance, jeho pracovní poměr a období, od kterého chcete začít doplňovat historické mzdy. 

Pomohla Vám tato odpověď?   Ano Ne Nevím