Zhlédněte naši minisérií videí, jak vést v Pohodě plnohodnotnou prodejnu

Otázky a odpovědi pro ekonomický systém POHODA



otázka

S účinností od 1. 1. 2016 vzniká plátcům daně povinnost podávat tzv. Kontrolní hlášení. Jak máme nyní zadat do programu POHODA daňový doklad, kde je uvedeno plnění spadající do různých daňových režimů? Dodáváme mobilní telefony za 105 000 Kč (režim přenesené daně) a zároveň pouzdra v ceně 8 000 Kč v základní sazbě DPH (dodání zboží s místem plnění v tuzemsku).

odpověď

Fakturu zadáte v plné výši do agendy Fakturace/Vydané faktury. K položce týkající se režimu přenesené daňové povinnosti přiřadíte typ členění "U22 - Přenesení daňové povinnosti, dodavatel zboží nebo poskytovatel služeb" (UDpdp) a k druhé položce typ členění DPH "U01 - Tuzemské plnění" (UD).
V rámci Kontrolního hlášení se použije evidenční číslo daňového dokladu vícekrát. Daňový doklad ve své souhrnné částce převyšuje stanovený limit 10.000 Kč včetně daně, z toho důvodu program POHODA doklad zařadí do sekce Kontrolního hlášení pro limit nad 10 000 Kč tj. A.4. (přiznání DPH řádek 1). Dále do sekce A.1., kam se uvádí uskutečněná zdanitelná plnění
v režimu přenesení daňové povinnosti (přiznání DPH řádek 25).
Posuzování limitu rovněž platí pro plnění vykazovaná v části B Kontrolního hlášení.

Pomohla Vám tato odpověď?   Ano Ne Nevím